Liefde voor jezelf

Vandaag heb ik een klein rondje gegolfd met een goede vriendin. Een mooie, heel erg lieve & zeer goed ontwikkelde dame, die de neiging heeft zichzelf op de laatste plaats te zetten. Soms is dat prettig, zelfs convenient.  Vooral als ik zelf graag alle aandacht wil. Soms is het ook irritant, omdat ik mijn vriendschappen graag op basis van gelijkheid insteek (en daar bij haar hard voor moet werken, omdat zij die gelijkwaardigheid niet als vanzelfsprekend neemt…)

Geruime tijd had ze een “oppervlakkige” relatie met een man die in leeftijd een heel stuk jonger is dan zij. Op basis van haar verhalen meende ik te mogen consluderen dat deze man “de ideale” man met en voor haar is. Derhalve had ik haar al meerdere keren gevraagd waarom ze deze relatie niet wilde bestendigen. En steevast was haar antwoord: hij is te jong.
Vandaag vertelde ze me dat ze de knoop heeft doorgehakt en een bestendige relatie met hem is aangegaan.

En ik was blij! Blij voor haar (en voor deze man). Maar vooral blij dat ze eindelijk in staat is zichzelf en haar behoeften op de eerste plaats te zetten!

One comment

  1. Hoi, dit is een reactie.
    Wil je reacties verwijderen, log dan in en bekijk de reacties. Daar heb je de mogelijkheid ze te wijzigen of te verwijderen.

    Reactie by De heer WordPress on 5 april 2011 at 13:37

Leave a Comment

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>